Biffar lagade av kidneybönor
Dessa bönbiffar är lagade av kidneybönor som vi lade i blöt över natten och kokade när vi kom hem på eftermiddagen. Så här gjorde vi:
250 g kokta svarta bönor mosades tillsammans med 4 kokta finrivna (eller mosade) potatisar. Detta blandades med 75 g fetaost och ca 15 finhackade gröna oliver. Två klyftor vitlök pressades ner i smeten och den smakades av med örtsalt. Vi formade 15 biffar av smeten och stekte dem i rapsolja tills de fått en fin brun färg.
Biffar lagade av svarta bönor
Vi brukar äta biffarna med diverse tillbehör, varav kall vitlökssås är det ena; Turkisk yoghurt blandad med créme fraiche, pressad vitlök och örtsalt är en enkel variant. Ugnsbakade grönsaker är utmärkt till, avokado, sallad mm. Och så pasta förstås, för den som önskar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar